Over ons

Nieuwe technieken zorgen voor veel meer inzicht in onze gezondheid. De smartphone heeft de groei explosief laten toenemen. Maar ook daarvoor vertrouwden we op glucosemeters, zwangerschapstest, online formulieren of gewoonweg op een schriftje met daarin voedingsschema’s.  De laatste jaren zit patiënt zelfregie echter enorm in de lift. Over al die ontwikkelingen gaat deze blog.

Patient empowerment, zelfregie of ehealth – alle 3 worden nogal eens door elkaar gebruikt – zal ervoor zorgen dat ieder mens steeds sneller en beter grip heeft op z’n gezondheid. Toch liggen er gevaren op de loer. Het grootste gevaar is het gebrek aan een centraal aanspreekpunt. De arts verdwijnt naar de achtergrond en de eerste meting of het eerste inzicht wordt opgedaan met een tool waar soms helemaal geen artsen bij betrokken zijn geweest.

Op deze blog beschrijven we ontwikkelingen, trends, industrievoorbeelden, cases en events. Uiteraard duiken we ook in de risico’s of flops. Want hoewel patient empowerment niet meer weg te denken is, zijn we er nog lang niet. Er zullen nog duizenden bedrijven falen. En dat falen kan leerzaam zijn voor anderen.