Soa-zorg voortaan volledig online

Soa-zorg voortaan volledig online

Online soa-testverkoper Testalize.me lanceert eigen online behandelomgeving en anonieme partnerwaarschuwing

Vanaf vandaag is het voor mensen die positief getest worden op een soa mogelijk om hun zorg volledig online af te handelen. Patiënten die bij testalize.me een positieve uitslag op hun soa-test hebben gekregen, kunnen vanaf nu via care.testalize.me online een recept aanvragen en via sorryvoordesoa.nl hun bedpartner(s) anoniem via SMS waarschuwen.

Het is vanaf nu dus mogelijk om online een recept aan te vragen voor medicatie tegen chlamydia en gonorroe. Via care.testalize.me kunnen mensen met een positieve uitslag bij een aangesloten huisarts het recept aanvragen. Hubert Mooren, eigenaar van Testalize.me, is blij dat hij kan bijdragen aan nog beter zorg: “Schaamte speelt bij veel mensen nog steeds een rol als het op seksualiteit en soa’s aankomt. Als mensen via ons positief werden getest, moesten ze alsnog zelf naar de apotheek. Met deze nieuwe dienst hoeft dit niet meer en kunnen mensen vanuit huis de zorg krijgen die ze nodig hebben”.

Sorryvoordesoa.nl

Naast het verkrijgen van een recept, is het ook mogelijk om via SMS anoniem een of meerdere bedpartners te waarschuwen. In de SMS staat dat een bedpartner positief is getest op een soa Vervolgens krijgt de ontvanger van het berichtje het advies zich te laten testen bij huisarts, GGD of Testalize.me. “Als iemand positief op een soa is getest, is diegene vaak bezig met de vragen van wie hij of zij de soa gekregen heeft, en of diegene zelf nog anderen heeft besmet. Via sorryvoorsoa.nl kan iemand nu zijn of haar verantwoordelijkheid nemen. Dit willen mensen vaak ook zelf, maar schaamte kan het toch moeilijk maken. Door deze anonieme dienst bieden wij daarvoor een oplossing”, stelt Mooren.

Partnerwaarschuwing Nederland

Als mensen positief worden getest via huisarts of GGD, kunnen ze ook een partnerwaarschuwing geven. Daarvoor moet iemand dan wel eerst een code aanvragen bij de huisarts. “Met sorryvoordesoa.nl willen we het mensen zo makkelijk mogelijk maken. Er zijn geen contactmomenten nodig, waardoor iemand nu zonder drempel de juiste beslissing kan nemen door een partner te waarschuwen”, aldus Mooren. Er is ook een huisarts betrokken bij het waarschuwingsproces op de website, zodat de procedure secuur verloopt.

Over testalize.me

Testalize.me is onderdeel van Openlab B.V. bestaat sinds 2015 en is een van de grootste online soa-testverkopers van Nederland. De webwinkel verkoopt gecertificeerde tests, waarbij het testmateriaal wordt onderzocht in een ziekenhuislaboratorium. Testalize.me werkt in verschillende regio’s samen met de GGD, om het voor moeilijk bereikbare groepen makkelijker te maken zich te laten testen. Daarnaast brengt het bedrijf ieder kwartaal de Online SOA Monitor uit, om te duiden hoe het met SOA en SOA-bestrijding in Nederland gesteld is.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen Getagged

Door Redactie

Op patientempowerment.nl lees je alles over e-health, zorginnovaties, marktontwikkelingen en trends. Met een team van auteurs werken we aan zo compleet mogelijk platform over zelfregie in de zorg. Vragen of persberichten? Neem contact op via hallo@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *