Tattoo verwijdering. Zonder arts van je tattoo af

Het aantal mensen met een tattoo groeit gestaag door. De groei is er nog lang niet uit. En hoewel velen een hele filosofie hebben achter hun tattoo, wil naar schatting 80 procent er vroeg of laat weer van af. Dit kan vele oorzaken hebben, maar iedereen kan zich wel wat redenen bedenken waarom een tattoo uit de gratie raakt. Met uiteraard het meest sprekende voorbeeld: relatie over. Dus weg met die naam van je ex.

Vroeger was het verwijderen van een tattoo vrijwel onmogelijk, om over de pijn van de behandeling maar te zwijgen. Tegenwoordig zijn de lasers dermate ontwikkeld dat ook niet-artsen tattoos verwijderen. Dit soms tegen het zere been van de professional. Tatoeage worden verwijderd door een laser die met verschillende golflengtes werkt. Hiermee kunnen tattoos kleur voor kleur worden afgebroken. Maar er zijn vaak veel behandelingen voor nodig. Een kleine tattoo kan met gemak 8 behandelingen duren om compleet weg te krijgen. En verrassend genoeg zijn het donkere kleuren als zwart en donkerblauw die makkelijker weg te halen zijn dan bijvoorbeeld geel.

“Het verwijderen van de tatoeage gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als het aanbrengen ervan. In plaats van inkt wordt er nu een natuurlijke stof ingebracht die de oorspronkelijke inkt van de tatoeage afbreekt. De stralen van de laser zorgen ervoor dat inktpigmenten van de tatoeage in kleinere stukjes worden gebroken. Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd.” Zo lezen we op laserpraktijkbreda.nl.

Het verwijderen van tatoeages is inmiddels populair en wordt door veel partijen aangeboden. Verrassend genoeg zijn net bijna geen artsen. Zo zijn er tal van klinieken, praktijken en zelf tattoostudio’s waar je anno 2017 betaald om van je tattoo af te komen. Reken er maar op dat het verwijderen van je tattoo 10 keer meer kost dan het zetten. Voortaan dus nadenken voor je iets zet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven