Kry breidt uit naar Frankrijk

De startup zet z’n zinnen op Frankrijk en lanceert nog deze maand een Franstalige app. Het Zweedse Kry biedt een app waarbij de patiënt met een videocall altijd toegang heeft tot een team artsen. Het bedrijf heeft het over eerstelijnszorg zonder gedoe. Het bedrijf is al in Zweden, Noorwegen en Spanje actief. Ook Groot-Brittannië lijkt in het vizier van het bedrijf.

Door middel van een app plant de patiënt een videogesprek in van 15 minuten met een arts. Voorafgaan dient de gebruiker relevante medische informatie te hebben beschreven. Een consult kost ongeveer 25 euro per keer, iets wat meestal vergoed wordt door verzekeraar.  Artsen kunnen medicijnen voorschrijven of verwijzen naar een specialist.

Wetswijziging

Tot voor een maand geleden had Kry geen kans van slagen gehad in Frankrijk. Er gold toen nog een wet die het verbood om diagnose en behandeling online te laten verkopen. Vanaf deze maand is er een nieuwe wet van kracht die dit wel toestaat. Naast Kry zullen meer startups zich op deze markt betreden.

Financiering

Om de uitbreiding te financieren heeft Kry  afgelopen maanden ruim 60 miljoen dollar opgehaald. In totaal heeft de startup al bijna 100 miljoen dollar opgehaald sinds de oprichting.

Kry heeft 350 gecertificeerde medische professionals ‘in dienst’ die vanuit huis bellen/appen met patiënten. Behalve artsen heeft de startup nu een team van 200 man die de technologie doorontwikkelen.

Door Redactie

Op patientempowerment.nl lees je alles over e-health, zorginnovaties, marktontwikkelingen en trends. Met een team van auteurs werken we aan zo compleet mogelijk platform over zelfregie in de zorg. Vragen of persberichten? Neem contact op via hallo@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *