Deze 3 gadgets voorkomen dat je mogelijk besmet raakt met corona

Door de coronacrisis is onze samenleving behoorlijk veranderd. Hoewel steeds meer restricties verdwijnen, dienen we voorlopig goed op te letten. Mondkapjes zijn op veel plekken al verplicht en met de anderhalve meter-regel kunnen we voorkomen dat we in aanraking komen met besmette personen. Voor degenen die nog meer zekerheid nodig hebben zijn er interessante gadgets beschikbaar die je nog meer coronaproof maken. De onderstaande tips bieden misschien wel een oplossing voor je.

Bioscarf

Met deze sjaal voorkom je dat schadelijke stoffen je luchtwegen bereiken. Uit de tests van het bedrijf blijkt dat 99.75% van de luchtdeeltjes wordt gefilterd. Het is een hippe en comfortabele sjaal, die in verschillende modellen beschikbaar is. Zo zijn er bioscarfs voor koud of warm weer. De sjaal heeft een ingebouwd filtersysteem dat bescherming biedt tegen virussen, bacteriën, rook, luchtvervuiling, fijn stof en pollen. Inmiddels zijn er ook andere kledingstukken beschikbaar, zoals een veiligheidsbril, hoodie en een mondkap, die allen voorzien zijn van het filtersysteem. Het bedrijf achter deze producten, G95, noemt verschillende redenen waarom het belangrijk is om vaker met een filter rond te lopen. Ze stellen dat droge en warme zomers vaker leiden tot bosbranden, waardoor miljoenen mensen giftige rook inademen. Daarnaast groeien planten en bloemen sneller vanwege het warme weer en een hoger CO2 gehalte, met als gevolg dat er meer pollen in de lucht terechtkomen. Die veroorzaken hooikoorts bij veel mensen. Warme dagen zonder wind resulteren ook in een toename van vervuilende stoffen in de lucht. Dit leidt vaak tot smog in de grote steden. Met name de groei van de bevolking veroorzaakt meer verkeer en dus meer uitlaatgassen in onze lucht. Maar de bioscarf heeft de laatste maanden vooral aandacht gekregen vanwege de coronacrisis. Zolang er geen vaccin beschikbaar is, bestaat de kans dat mensen besmet raken. En dus is deze innovatieve sjaal geen overbodige luxe.

Cleanwave

Met deze gadget van Verilux kan je de vele bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen van een oppervlakte elimineren. Bijvoorbeeld in een hotelkamer of vliegtuig. Maar je kan ook je persoonlijke spullen ermee schoonmaken, zoals een smartphone, laptop, afstandsbediening of PlayStation controller. Echter, het is niet bedoeld om mensen, dieren of voedsel mee te ontsmetten. De gadget is nog geen 11 inch lang en past dus gemakkelijk in een tas of koffer als je onderweg bent. Er wordt gebruikgemaakt van ultraviolet licht om het DNA van de virussen en bacteriën op oppervlaktes binnen korte tijd kapot te maken. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen maken ook gebruik van deze techniek om steriel te kunnen werken. Je houdt het apparaat tussen de 30-60 seconden tegen het oppervlak dat je wilt ontsmetten. Volgens Verilux wordt 99,9% van de schadelijke bacteriën en virussen op niet-poreuze harde oppervlaktes geëlimineerd. Omdat er nog weinig bekend is over de verspreiding van het coronavirus via oppervlaktes, is niet duidelijk of dit apparaat effectief werkt tegen een COVID-19 besmetting. Maar je kunt altijd het zekere voor het onzekere nemen.

Snapback Glove

De Snapback Glove is een handschoen gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Lambs. Je bevestigd de handschoen aan je broek door middel van het bijbehorende jojo haakje. Zo zit de handschoen kort aan je broek, maar heb je wel veel speling en een lange reikwijdte om met de handschoen bijvoorbeeld een deur te openen of om een liftknop in te drukken. Het is te vergelijken met een hondenlijn die je kan laten uitrollen. De Snapback Glove wordt in slechts één maat geproduceerd en die zou voor iedereen goed moeten zitten. Het enige dat je hoeft te doen is je hand in de handschoen te steken wanneer je iets wilt aanraken. De Snapback Glove heeft een antivirale en antimicrobiële werking. Daarmee kan worden voorkomen dat de buitenkant van de handschoen een smeltkroes van schadelijke bacteriën en virussen wordt. Ook wordt de transmissie van deze schadelijke organismen van oppervlakte naar oppervlakte beperkt. Naast de inventieve handschoen maakt Lambs ook beschermende maskers en kledingstukken die je beschermen tegen elektromagnetische straling.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tools Getagged

Door Sebas Eikholt

Sebas Eikholt werkt als freelance schrijver en redacteur bij patientempowerment.nl. Thema’s waar hij over schrijft zijn ehealth, diagnostiek en behandeling op afstand, de patiëntgerichte aanpak in de gezondheidszorg, privacykwesties en de ontwikkelingen op het gebied van het maatschappelijk (zorg) draagvlak. Hij schrijft ook voor platformen als Skipr, Smarthealth, Zorgwelzijn en Zorgvisie. Neem contact op met Sebas via sebas@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *