Netwerk voor zorgstartups

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) wil jonge bedrijven in de zorgsector meer met elkaar gaan verbinden. Deze startups, zoals ieder nieuw bedrijf zich tegenwoordig noemt, zouden met innovatieve en creatieve oplossingen de Nederlandse zorg kunnen ondersteunen. En netwerk zou groei versnellen. Nederland zou hiermee Amerikaans voorbeeld volgen waar zogenaamde ‘incubators’ en ‘accelerators’ startups in ‘life sciences’ met elkaar verbinden om groei te versnellen.

Minister Schippers leidde een missie naar Chicago waar momenteel ook Nederlandse biotech bedrijven zich vestigen. Schippers wil de kennis en eisen van patiënten en professionals in een vroeg stadium betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe producten, systemen en diensten. Een slimme zet want in het huidige zorgstelsel wil de patiënt steeds meer en wil ie het sneller. Producenten en zorgprofessionals moeten hier beter op kunnen anticiperen. Zelfredzaamheid of zelfregie staan hoog op de agenda van Schippers, dat werd al vaker duidelijk, recentelijk nog met de bodyscan.

Echt concreet wordt het pas later met het startupnetwerk. Schippers laat eerst de mogelijkheden onderzoek voordat er wordt overgegaan naar het verstrekken van geld. In Nederland zijn er wel organisaties die iets soortgelijks doen of aan het opzetten zijn. Rockstart, een organisaties die startups onder andere begeleidt, is in Nijmegen zoiets aan het opzetten.

Door Redactie

Op patientempowerment.nl lees je alles over e-health, zorginnovaties, marktontwikkelingen en trends. Met een team van auteurs werken we aan zo compleet mogelijk platform over zelfregie in de zorg. Vragen of persberichten? Neem contact op via hallo@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *