COPD-patiënt zet 100 miljoenste stap

Patiënten die gebruik maken van de Emma Activiteitencoach hebben gezamenlijk de 100 miljoenste stap behaald. De patiënten maken gebruik van een FitBit smartwatch in combinatie met de app van het bedrijf Medicine Men. Deze virtuele coach stimuleert mensen om stapsgewijs voldoende te bewegen.

Chronisch zieke patiënten hebben vaak weinig energie en bewegen daardoor te weinig. Met de Emma Activiteitencoach in combinatie met de smartwatch zijn patiënten actiever en kunnen fysiotherapeuten hen op afstand begeleiden.

Elk persoon krijgt een persoonlijk stappendoel ingesteld door zijn/haar fysiotherapeut en de coach geeft de patiënt constant directe feedback over de voortgang. De zorgverlener heeft ook toegang tot deze informatie en kan de patiënt helpen met tips geven en vragen beantwoorden.

De positieve effecten kan Ria, COPD-patiënt uit West Brabant en al meer dan 2,5 jaar gebruiker van de interventie, bevestigen: ‘Sinds ik gebruik maak van de Emma Activiteitencoach durf ik weer naar buiten te komen en mijn kleinkinderen naar school te brengen. Ik voel mij een stuk beter en ik zou het iedereen aanraden.’

Medicine Men uit Abcoude is ontwikkelaar van het Emma softwareplatform. Emma ondersteunt regionale zorgnetwerken rond chronisch zieke patiënten. Succesvolle toepassingen op het platform zijn o.a. EmmaHBPM voor bloeddrukmeting, EmmaCOPD voor exacerbatieherkenning, Emma Activity coaching voor fysiotherapeuten en hun clienten, en Emma Medicatie voor medicatietrouw. Het bedrijf heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar innovatieve oplossingen. Medicine Men werkt samen met o.a. UMC Utrecht, Amsterdam UMC, Leiden UMC, Bravis ziekenhuis en tientallen huisartsenpraktijken.

Door Redactie

Op patientempowerment.nl lees je alles over e-health, zorginnovaties, marktontwikkelingen en trends. Met een team van auteurs werken we aan zo compleet mogelijk platform over zelfregie in de zorg. Vragen of persberichten? Neem contact op via hallo@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *