Hoope: ring als Soa-test

Een klein medisch apparaatje in de vorm van een ring om de meest voorkomende Soa’s op te sporen. Dat is Hoope. Schuif de ring om je duim en je wordt pijnloos getest op Soa’s, zo claimt de Amerikaanse startup.

Volgens de oprichters heerst er nog steeds een stigma op het bezoeken van Soa-klinieken (de GGD of huisarts in Nederland). Hierdoor wordt een deel van de populatie niet getest. Die schaamte zorgt er dus ook voor dat men Soa’s blijft doorgeven en dit zorgt ervoor dat in sommige zuidelijke staten 25 procent van de tieners met een Soa rondloopt.

De ring fungeert als lancet waarbij bloed wordt afgenomen om Chlamydia, Gonorroe en Syfilis te testen. Elektroden in de ring zorgen dat het prikje van de lancet pijnloos is. De uitslag wordt op de smartphone uitleesbaar en daarna volgt advies voor eventuele opvolging. Hoope spoort makkelijk te behandelen Soa’s op, dus geen HIV.

“The ring uses a paper based microfluidic device to test for antibodies. The bio responses are converted into electronic signals and relayed to the user via a companion app. As well as their test results, the app also provides users with information about each of the sexually transmitted diseases, advice about follow up tests and treatment and links to nearby clinics.”

Een prototype is inmiddels gepresenteerd aan de Colorado State University en door middel van crowdfunding wil de startup het consumentenproduct begin 2016 lanceren.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Startups Getagged

Door Redactie

Op patientempowerment.nl lees je alles over e-health, zorginnovaties, marktontwikkelingen en trends. Met een team van auteurs werken we aan zo compleet mogelijk platform over zelfregie in de zorg. Vragen of persberichten? Neem contact op via hallo@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *