Thuis op SOA’s testen met testalize.me

Het in Rotterdam gevestigde testalize.me biedt medische zelftests aan. Het is via hen mogelijk om jezelf vanuit huis te testen op SOA’s. Geen wachtrij meer bij de GGD dus – waar je overigens alleen wordt geholpen indien je tot de risicogroep behoort – of gênante gesprekken bij de huisarts. Men hoopt op deze manier de drempel tot het testen te verlagen. De SOA-tester is actief in Nederland, België en Duitsland.

Zelfde diagnostiek in een ander jasje

Aan de diagnostiek verandert testalize.me naar eigen zeggen niets, alleen het proces is op de schop genomen. De SOA-testen zijn vanwege de laboratorium analyse net zo betrouwbaar als die van de huisarts of GGD. Het lab dat de analyses uitvoert is het in Eindhoven gevestigde huisartsenlab ‘Diagnostiek voor U‘. Dit lab is ISO-15189 gecertificeerd en de testuitslagen worden gecontroleerd door een arts-microbioloog. Door te digitaliseren hebben gebruikers nu dus de mogelijkheid om anoniem en vanuit huis op SOA’s te testen, zonder dat zij hierbij tegen hoge kosten aanlopen. Daarnaast wordt er gegarandeerd dat men de uitslag binnen 48 uur via de website kan opvragen.

Jonge doelgroep

De grootste doelgroep van testalize.me bestaat uit 18 – 35 jarigen (81%). Deze groep is van jongs af aan bekend met het internet en het online bestellen van een SOA-test is vormt voor hen dus geen probleem. Daarnaast zit men tegenwoordig steeds minder te wachten op een belerend gesprek met een GGD-medewerker, waarbij men (figuurlijk) met de billen bloot moet.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tools Getagged

Door Redactie

Op patientempowerment.nl lees je alles over e-health, zorginnovaties, marktontwikkelingen en trends. Met een team van auteurs werken we aan zo compleet mogelijk platform over zelfregie in de zorg. Vragen of persberichten? Neem contact op via hallo@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *