Testen op Intieme gezondheid

Intieme gezondheid

Bacteriële vaginose of Candida. Niet echt kwaaltjes waar vrouwen mee te koop lopen. Maar ze komen veel voor. Het betreft bijvoorbeeld vaginale schimmel of klachten zoals geurtjes uit de vagina. Naar schatting krijgt zo’n 50 procent van de vrouwen ooit last van een vaginale schimmelinfectie. Testen ging tot voor kort altijd via een huisarts, of – vanwege schaamte – helemaal niet. Daar komt nu verandering in. Testalize.me lanceert de test op Intieme gezondheid.

Hoe werkt het testen?

De Intieme gezondheid test werkt op dezelfde manier als een Soa test. De gebruiker neemt zelf een vaginaal uitstrijkje af. Dit kan gewoon thuis worden uitgevoerd. Het uitstrijkje moet vervolgens in de meegeleverde retourbox naar het laboratorium worden gestuurd. Binnen 48 uur na ontvangst in het lab kan de gebruiker zelf de uitslag (anoniem) opvragen via https://testalize.me/uitslag/.

3-in-1 test

Veel vrouwens hebben dus weleens last van een vaginale schimmelinfectie (Candida). Ook krijgt 1 op de 3 vrouwen ooit last van Bacteriële vaginose. Er ontstaat dan een overschot aan bepaalde bacteriën. En dat heeft gevolgen voor de zuurgraad in de vagina. Symptomen zijn onder andere een vervelende geur, jeuk, pijn bij het plassen, brokkelige afscheiding, opgezwollen schaamlippen en/of jeuk.

Thrichomonas is – in tegenstelling tot Bacteriële vaginose en Candida – wel een soa. Vrouwen hebben vaker dan mannen last van symptomen. De symptomen kunnen ook pas lange tijd na de besmetting optreden. Een onbehandelde Trichomonas-infectie kan schade aan het slijmvlies van de urineweg of de vagina veroorzaken. En dat vergroot helaas weer de kans op het oplopen van andere Soa’s zoals Chlamydia of Gonorroe.

De Intieme gezondheid test is een 3-in-1 test waarmee met 1 uitstrijkje tegelijk op de 3 kwalen wordt getest. Uiteraard wordt per kwaal een uitslag bepaald. En kan ook per aandoening worden behandeld indien de test positief is.

Schaamte nergens voor nodig

Bacteriële vaginose, Candida en Trichomonas komen regelmatig voor en zeggen niets over de intieme hygiëne. Toch schamen veel vrouwen zich hiervoor. Ze stellen een bezoek aan de huisarts uit waardoor de symptomen voortduren of zelfs erger worden. Zonde, want met de juiste behandeling is de aandoening snel en eenvoudig aan te pakken.

Testen kan vanaf nu gewoon thuis en volledig anoniem. Positieve uitslag? Geen zorgen. Via care.testalize.me kan op afstand een gratis behandeling van een huisarts en apotheker worden aangevraagd.

Door Redactie

Op patientempowerment.nl lees je alles over e-health, zorginnovaties, marktontwikkelingen en trends. Met een team van auteurs werken we aan zo compleet mogelijk platform over zelfregie in de zorg. Vragen of persberichten? Neem contact op via hallo@patientempowerment.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *